Fuente: http://bit.ly/22LKYNj |
Ingredientes:
- 1 kg. de caracois
- ½ kg de tomates
- 1 cebola
- pemento asado
- 2 dentes de allo
- 12 améndoas
- tomeo
- fiuncho
- unha rebanada de pan fritido
- 50 gr de piñóns
- noz moscada
- pirixel
- menta
- pementa negra
- ½ guindilla
- aceite de oliva e
- sal.
Cócense os caracois poñéndoos en auga fría e a lume baixo para que vaian saíndo do caparazón. Cando estean todos fóra e a auga apunto de ferver, ponse a lume forte e cócense aproximadamente dez minutos.
Ponse unha cacerola sobre a lume con aceite, dous dentes de allo e unha cebola picada. Cando ambas cousas estean ben douradas, engádese tomate picado e escorrido.
Bótanse os caracois escurridos, os pementos asados, un pouco de pirixel, menta, noz moscada e tomeo.
Cóbrese de auga e sazónase con sal e picante.
Tórranse as améndoas e piñóns e mestúranse coa pementa, o fiuncho e o pan fritido nun morteiro e os caracois e déixase cocer todo xunto uns 15 minutos.
Tórranse as améndoas e piñóns e mestúranse coa pementa, o fiuncho e o pan fritido nun morteiro e os caracois e déixase cocer todo xunto uns 15 minutos.
Hicham Khedar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario