jueves, 2 de junio de 2016

Bebidas de Granada

Café Oriental

 Ingredientes: Para 6 persoas
  • 6 culleradas de café amargo molido.
  • 4 grans de goma arábica.
  • 1 anaco grande de canela.
  • Azucre en terróns ( o teu gusto).
En unha gran cazarola, vota a auga e engadir a goma arábica e o anaco de canela. Pon o lume alto e que leve a fervor. Cando rompa a ferver, agrégalle o café molido e déixao a lume baixo. Deixa que coza, sen remover durante uns quince minutos. Retira a cazarola do lume e déixao repousar aproximadamente media hora. Fíltrao a través dun coador chinés moi fino.
Requenta o café, moi lento durante algúns minutos.
Sérvese nunha cunca, acompañado de terróns de azucre ao gusto.


Limoada de menta

Ingredientes: Para 6 persoas
  • 6 limóns maduros.
  • Unha ducia de follas de menta fresca.
  • Azucre en po (o teu gusto).
  • Auga.
Corta os limóns pola metade. Esprémeos, engádelle o xugo as follas de menta lavadas e picadas o morteiro.
Deixar repousar un cuarto de hora.
Fíltrao a través dun coador moi fino.
Engádelle auga e azucre ó gusto, e deixa algunhas horas no frigorífico antes de servilo.





Antía

No hay comentarios:

Publicar un comentario